ΤΜΗΜΑ ΓΛΑΥΚΩΜΑΤΟΣ

Το γλαύκωμα είναι μια συχνή και ταυτόχρονα  ύπουλη και επικίνδυνη  πάθηση του οφθαλμού που αποτελεί στις μέρες μας μία από τις συχνότερες αιτίες τυφλώσεως παγκοσμίως.  Πολλές από τις μορφές του γλαυκώματος δεν δίνουν συμπτώματα στα αρχικά στάδια της νόσου και έτσι η διάγνωση  πραγματοποιείται συχνά  τυχαία  και με χρονική καθυστέρηση στα πλαίσια ελέγχου ρουτίνας από τον οφθαλμίατρο.

Στις μέρες μας ο έγκαιρος εντοπισμός  η σωστή παρακολούθηση και η θεραπεία των γλαυκωματικών ασθενών απαιτεί τη χρήση υψηλής τεχνολογίας  και ειδικών διαγνωστικών εξετάσεων καθώς και εμπειρία και κατάλληλη εκπαίδευση από τον θεράποντα οφθαλμίατρο.

Στο οφθαλμολογικό κέντρο Iris διαθέτουμε πλήρη και τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό για την έγκαιρη διάγνωση και παρακολούθηση των γλαυκωματικών ασθενών (οπτικά πεδία με blue and yellow perimetry, OCT οπτικού νεύρου, RNFL και δυνατότητα μέτρησης στιβάδας γαγγλιακών κυττάρων για έγκαιρη διάγνωση και παρακολούθηση, non-contact  παχυμετρία κερατοειδούς, μελέτη αιματικής ροής και ηλεκτροφυσιολογική μελέτη οπτικού νεύρου).

Η αντιμετώπιση των γλαυκωματικών ασθενών γίνεται μόνο από έμπειρους οφθαλμιάτρους με κατάλληλη εκπαίδευση σε αντίστοιχα τμήματα πανεπιστημιακών κλινικών  του εξωτερικού.

Το οφθαλμολογικό κέντρο Iris αποτελεί  επίσης ένα από τους ελάχιστους χώρους  στην κεντρική Ελλάδα όπου είναι δυνατόν να γίνει θεραπεία του Γλαυκώματος  και με χρήση  Laser  ενώ είναι εφικτή στο χώρο μας και η χειρουργική αντιμετώπιση του εφόσον αυτή καταστεί αναγκαία.

To-Top