Η ΟΜΑΔΑ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΙΠΗΣ

Ο  Πίπης  Γεώργιος γεννήθηκε στη Λάρισα. Εισήχθη υπότροφος και αποφοίτησε από την ιατρική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1979. Ολοκλήρωσε την ειδικότητα της οφθαλμολογίας στο νοσοκομείο Άγιος  Δημήτριος  στη Θεσσαλονίκη το 1985 με ιδιαίτερη εξειδίκευση στη χειρουργική του καταρράκτη και του γλαυκώματος.

Το 1986 ξεκίνησε την άσκηση της οφθαλμολογίας στην Λάρισα στο ιδιωτικό του ιατρείο. Αποτελεί πρωτοπόρο στην χειρουργική του καταρράκτη  καθώς εισήγαγε στα μέσα της δεκαετίας του ΄90, στην  περιοχή της Κεντρικής Ελλάδας, την πλέον μοντέρνα τεχνική της φακοθρυψίας (Phacoemulsification)  με την οποία έχει πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα επιτυχώς δεκάδες χιλιάδες επεμβάσεις. Το 1998-2000 μετεκπαιδεύτηκε στην πανεπιστημιακή κλινική του νοσοκομείου του Mannheim και στο πανεπιστήμιο της Κρήτης στην διαθλαστική χειρουργική και την μέθοδο του LASIK από τον εφευρέτη της μεθόδου καθηγητή κ. Ι. Παλλήκαρη. Το έτος 2000 ίδρυσε το οφθαλμολογικό και διαθλαστικό κέντρο Iris στη Λάρισα όπου εργάζεται μέχρι σήμερα. Εξειδικεύεται ιδιαίτερα στη :

 • Διαθλαστική επέμβαση του καταρράκτη με χρήση αστιγματικών, πολυεστιακών ενδοφακών.
 • Διαθλαστική χειρουργική διόρθωση με Laser μυωπίας, υπερμετρωπίας, αστιγματισμού.
 • Χειρουργική του γλαυκώματος.

Ο Γ.Πίπης είναι μέλος της:

Αμερικάνικης Ακαδημίας Οφθαλμολογίας.

Παγκόσμιας Εταιρείας διαθλαστικών χειρουργών.

Ευρωπαϊκής Εταιρείας χειρουργών καταρράκτη και διαθλαστικών χειρουργών.

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΠΙΠΗΣ

Ο Αντώνιος  Πίπης γεννήθηκε στην  Λάρισα.  Εισήχθη υπότροφος με πανελλαδικές εξετάσεις το 2000 και αποφοίτησε το 2006 από την Ιατρική σχολή  του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Μετά το πέρας της στρατιωτικής του θητείας εργάστηκε ως επιστημονικός βοηθός του οφθαλμολογικού και διαθλαστικού κέντρου  Iris στην Λάρισα έως το 2008. Στη συνέχεια μετέβη στην Γερμανία όπου εξειδικεύτηκε (Facharzt) και εργάστηκε ως επιμελητής  (Oberarzt) επί συνόλου επταετίας  (2008-2015) στην οφθαλμολογική κλινική του Staedtisches  Klinikum Karlsruhe, ακαδημαϊκή κλινική  του πανεπιστημίου του Freiburg (Director: Prof. Albert  J. Augustin). Εκεί καθώς και στην  πανεπιστημιακή κλινική του  Αμβούργου (Prof. G. Richard ) έλαβε ιδιαίτερη εξειδίκευση στην θεραπεία και χειρουργική αντιμετώπιση των παθήσεων του οπισθίου πόλου του οφθαλμού (χειρουργική υαλώδους/ αμφιβληστροειδούς και ωχράς κηλίδας ). Παράλληλα μετεκπαιδεύτηκε στην διαθλαστική χειρουργική στο Διαθλαστικό Κέντρο Freevis στην Karlsruhe και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Mannheim, το οποίο λειτουργεί υπό τη διεύθυνση του παγκοσμίου φήμης διαθλαστικού χειρουργού Michael Knorz. Από το 2013 είναι Doktorand του πανεπιστημίου Karl Gustav Carus της Δρέσδης. Τον Μάιο του 2015 απέκτησε κατόπιν εξετάσεων στο Παρίσι το ευρωπαϊκό δίπλωμα οφθαλμολογίας (EBOD). 

Από το καλοκαίρι του 2015 εργάζεται στο οφθαλμολογικό κέντρο Iris στη Λάρισα όπου μεταξύ άλλων εξειδικεύεται ιδιαίτερα στην:

 • Χειρουργική αντιμετώπιση και θεραπείες των παθήσεων του υαλώδους/ αμφιβληστροειδούς και της ωχράς κηλίδας.
 • Διαθλαστική επέμβαση του καταρράκτη με χρήση αστιγματικών, πολυεστιακών ενδοφακών.
 • Laser ( excimer, femtosecond) μυωπίας, υπερμετρωπίας, αστιγματισμού.
 • Μελέτη, χειρουργική και laser θεραπεία του γλαυκώματος.

Ο Αντώνιος Πίπης είναι μέλος της:

 • Αμερικάνικης Ακαδημίας Οφθαλμολογίας.
 • Ευρωπαϊκής Εταιρίας ειδικών του υαλώδους/ αμφιβληστροειδούς.
 • Ευρωπαϊκής Εταιρίας χειρούργων καταρράκτη και διαθλαστικών χειρουργών.

Ο Αντώνιος Πίπης έχει πλούσιο ερευνητικό έργο (ερευνητής σε πολυκεντρικές μελέτες για των διαβήτη και την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας όπως η Pride και η Fovista Study) καθώς και συγγραφικό έργο σε έγκριτα (peer reviewed) επιστημονικά περιοδικά (δημοσιεύσεις στο Medline: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=Pipis+A ). Παράλληλα έχει προσκληθεί ως ομιλητής σε αριθμό συνεδρίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΕΥΤΥΧΙΑ ΤΟΥΛΙΟΥ - ΠΙΠΗ

Η Ευτυχία Τούλιου γεννήθηκε στη Λάρισα. Εισήχθη υπότροφος με πανελλαδικές εξετάσεις το 2002 και αποφοίτησε το 2008 από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η Ευτυχία Τούλιου ξεκίνησε την εκπαίδευσή της στην οφθαλμολογία ως επιστημονική συνεργάτης στο οφθαλμολογικό κέντρο Iris στη Λάρισα ενώ συνέχισε στην Πανεπιστημιακή Οφθαλμολογική Κλινική της Βιέννης (Allgemeines Krankenhaus Wien, Prof. U. Schmit –Erfuhrt). Από το 2009 έως το 2015 απέκτησε την ιατρική ειδικότητα της οφθαλμολογίας και εργάστηκε ως επιμελήτρια στο Staedtischhes Klinikum Karlsruhe, ακαδημαϊκή κλινική του Πανεπιστημίου του Freiburg (Director Professor Albert J. Augustin). Εκεί έλαβε ιδιαίτερη εξειδίκευση στο τμήμα Παιδοφθαλμολογίας  και Ορθοπτικής αποκτώντας μεγάλη εμπειρία σε πρωτοποριακές μεθόδους διάγνωσης και αντιμετώπισης όλου του φάσματος των συχνών αλλά και των πιο σπάνιων οφθαλμολογικών παθήσεων της βρεφικής ηλικίας. Επιπλέον μετεκπαιδεύτηκε στις πλαστικές και επανορθωτικές επεμβάσεις καθώς και στην αφαίρεση όγκων των βλεφάρων. Η Ευτυχία Τούλιου, είναι από το 2013, Doktorandin του Πανεπιστημίου Karl Gustav Carus της Δρέσδης. Το Μάιο του 2015 απέκτησε κατόπιν εξετάσεων στο Παρίσι το Ευρωπαϊκό δίπλωμα οφθαλμολογίας (EBOD).

Από το καλοκαίρι του 2015 έως σήμερα εργάζεται στο οφθαλμολογικό κέντρο Iris στη Λάρισα όπου εξειδικεύεται ιδιαίτερα στην:

 • Πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής αμβλυωπίας.
 • Πρόληψη και αντιμετώπιση του παιδικού στραβισμού.
 • Πλαστική χειρουργική βλεφαρικών παθήσεων.
 • Διάγνωση και θεραπεία παθήσεων αμφιβληστροειδούς και ωχρας κηλίδας.
 • Διαθλαστική επέμβαση του καταρράκτη.

Η Ευτυχία Τούλιου είναι μέλος του:

 • American Academy of Ophthalmology.
 • European Society of Paediatric Ophthalmology.
 • World Paediatric Ophthalmology Society.
 • European Society of Cataract and Refractive Surgeons.

Η Ευτυχία Τούλιου έχει ερευνητικό έργο καθώς και συγγραφικό έργο σε έγκριτα (peer reviewed) επιστημονικά περιοδικά . Δημοσιεύσεις στο Medline: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=touliou+E ).

To-Top